Carl Holst aflyser orlov

Formanden for regionsrådet i Region Syddanmark, Carl Holst (V), valgte mandag aften at  aflyse sin planlagte ferie i de tre første måneder af 2008. Carl Holst siger, at han dropper orloven, fordi hans afløser ikke kan få løn.

- Jeg havde håbet, at jeg kunne få lov til at være far med stort F i en periode. Min kone og jeg har længe snakket om, at børnene netop har den alder nu, at det ville være det helt rigtige tidspunkt at vinke farvel til hverdagen og tage på oplevelse sammen som familie, skriver Carl Holst i en pressemeddelelse.

Gråzone

Carl Holst erkender nu, at hans ønske om orlov hele tiden har befundet sig i en gråzone. Det gav sig udslag i at Region Syddanmark i første omgang kaldte den betalte frihed for forældreorlov, men samtidig forklarede at der var tale om afspadsering og ferie.

Mandag morgen ændrede Holst forklaring til at de tre måneders udlandsrejse var ferie, selvom han allerede i sommeren 2007 holdt flere ugers ferie. Og nu har han altså helt droppet sin rejse til Sydeuropa og Afrika.

Ny situation

Årsagen til at regionrådsformanden nu pludselig aflyser sin tre måneders ferie, er ifølge pressemeddelelsen, at afløseren ikke kan få fuldt honorar i perioden.

- Det ændrer situationen markant. Der er ikke noget juridisk til hinder for, at jeg er væk fra formandsposten i tre måneder, men jeg vil ikke tage væk i tre måneder og lade en anden passe jobbet, uden at vedkommende får løn for det, skriver Carl Holst.

Sagen har gennem længere tid været behandlet i administrationen i Region Syddanmark. Der findes ikke præcis jura på feltet og kun i meget begrænset omfang lignende sager.

- Jeg var overbevist om, at vi havde juraen helt på plads, da vi rådgav Carl Holst. Jeg påtager mig det fulde ansvar for, at vores rådgivning har vist sig ikke at være god nok, siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er administrerende direktør i Region Syddanmark.

Oversigt

    Oversigt