I det fynske folks tjeneste

Carl Holst: OUH skal have P-hus

Der er hårdt brug for 500 nye parkeringspladser ved OUH. Regionsrådsformand Carl Holst vil nu finde 30 millioner kroner til et parkeringshus.

Initiativet kommer efter at Carl Holst forleden var til rejsegilde på det nye patienthotel på OUH. Besøget overbeviste ham om, hvor dårlig parkeringssituationen er ved hospitalet. Der var biler overalt og ikke én eneste ledig bås.
- Jeg tør slet ikke tænke på, hvor frustrerende det må være for patienter og pårørende, skriver Carl Holst på sin blog på Region syddanmarks hjemmeside.

Vi har råd til det

Carl Holst foreslår derfor at opføre parkeringshus med plads til 500 biler. Det skal stå færdigt næste forår og kan bygges for 30 millioner  kroner, oplyser Carl Holst til TV2/Fyn.
 
- Beløbet er kun en 0,01 procent af vores budget, så de penge kan vi godt finde, siger regionsrådsformanden til TV2/Fyn. 

Men er det ikke spild af penge, set i lyset af det nye supersygehus, som står færdigt ved Sydansk Univeristet i 2018?
- Nej. Vi kan ikke udsulte OUH af den grund. Der er brug for p-pladser ikke mindst på grund af de mange, der kommer langvejs fra. Desuden vil der også være brug for parkingshuset, til dem der overtager bygningerne efter OUH, mener Carl Holst.
  
Han har nu bedt sundhedsstaben i Region Syddanmark undersøge mulighederne for at opføre et parkeringshus.