I det fynske folks tjeneste

Cykeltyve bremset: Vidne så to læsse cykler i varevogn

En borger nåede torsdag morgen at stoppe to cykeltyve i at stjæle adskillige cykler.

Foto: Jonas Bertelsen

Kl. 04.22 torsdag morgen slog en kvindelig borger alarm til politiet, da hun ser to mænd læsse flere cykler ind i en varevogn på Jagtvej.

Politiet nåede at fange den ene af dem, som viste sig at være en 34-årig polsk statsborger.

- Da vi næsten kommer frem, løber de to personer. Vi når at standse den ene, den anden mangler vi stadigvæk, siger vagtchef hos Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen.

Læs også Cykeltyverier er på historisk lavt niveau

Mulig organiseret kriminalitet

Onsdag viste nye tal  fra Danmarks Statistik ellers, at antallet af cykeltyverier er på et historisk lavt niveau. Det skyldes Ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension, at der er kommet skærpede krav til cykellåse.

Det seneste tilfælde af cykeltyveri i Odense kunne ifølge Anders Furbo Therkelsen godt tyde på organiseret kriminalitet, og den 34-årige polak skal muligvis stilles for grundlovsforhør.

Den undslupne gerningsmand tog bilnøglerne med sig, så politiet har fragtet varevognen til politistationen, og her til formiddag skal de undersøge, hvor mange cykler den gemmer på.

Fyns Politi håber nu, at den anden cykeltyv dukker op og melder sin bil stjålet. 

- Der er nogen, der mangler en varebil, så vi kan håbe, at vedkommende melder sig, men så følger der selvfølgelig noget andet med, siger Anders Furbo Therkelsen.