I det fynske folks tjeneste

Danmark savnede Nicki P. i Polen

Uden den skadede Nicki Pedersen på holdet var Danmark chanceløs mod Polen, da der blev kørt indledende runde ved hold-VM i speedway.

Foto: arkiv

Det lykkedes ikke i første hug for Danmark at sikre sig billetten til VM-finalen i speedway for hold, da der søndag blev kørt indledende runde i polske Gorzow.

Det danske hold måtte undvære den trefoldige verdensmester Nicki Pedersen, og det kunne mærkes. Landstræner Jan Stæchmanns mandskab var chanceløs mod de suveræne polske værter, der hentede 68 af de maksimale 75 point og allerede var sikker på sejren efter 20 af de 25 heat.

Danskerne var dog klart bedre kørende end de to øvrige nationer, Rusland og Tjekkiet, og derfor endte det med en andenplads og 45 point for de rød-hvide.

Bedste danske kører blev Bjarne Pedersen, der i alt hentede 11 point i sine fem starter. Også Kenneth Bjerre og Hans Andersen leverede godkendte præstationer med hver 10 point.

Det var dog intet at regne mod polakkernes høst, idet fire af de fem polske kørere hentede 14 point.

Mens Polen altså er direkte kvalificeret til lørdagens finale i Vojens, skal Danmark ud i det såkaldte raceoff sammen med Rusland, hvor nummer to og tre fra den anden indledende pulje også deltager. Her er der yderligere to finalepladser at køre om.