I det fynske folks tjeneste

Dansk historiker belaster tysk journalist

PET-referat viser, at den tyske journalist Günther Walraff, mødtes med Stasi-agent i København. Det hævder tysk tv-station med dansk historiker som kilde.

Historikeren Thomas Wegener Friis fra Syddansk Universitet har sammen med en tysk kollega fået adgang til PET's hidtil hemmelige arkiver. Syddansk universitet studerende cykler universitetet odense

Den tyske journalist Günter Walraff, som er international kendt for sin afsløringsjournalistik, bliver belastet af historikere fra Syddansk Universitet i Odense for at have samarbejdet med den østtyske Stasi.

Det skriver netavisen www.nordschleswiger.dk og henviser til den tyske tv-station ZDF.

ZDF viste søndag aften en større reportage, som skulle dokumentere, at Walraff har været tættere på Stasi, end han hidtil har villet indrømme.

Walraff fik for nogle år siden en tysk domstols ord for, at han ikke kunne mistænkes for at have samarbejdet med den berygtede østtyske efterretningstjeneste.

I den forbindelse påstod Walraff i retten, at han i 1971 i København havde haft et møde med en østtysker, men at der dog havde været flere personer til stede.

Nu har historikeren Thomas Wegener Friis fra SDU sammen med en tysk kollega, Helmut Müller-Enbergs, fået adgang til PET's hidtil hemmelige arkiver.

Af et PET-referat fremgår det, at Walraff var helt alene med Stasi-manden i to timer på et værelse i et hotel i København, som blev observeret af PET.

Walraffs advokat tilbageviste søndag aften de nye påstande om journalistens Stasi-kontakter, men Wegener Friis fastholder overfor ZDF, "at PET-kilden er seriøs".