'Det er meningsløst at dø på den måde.'

17-årige Magnus Kjærhus Munk blev kørt ihjel af et tog. I dag er det vigtigt for den unge gymnasieelevs efterladte, at hans død ikke har været forgæves.

Derfor har de nu oprettet en fond med det hovedformål at få unge til at passe bedre på hinanden.
Der skal være et lys i mørket.

Sådan siger de nærmeste til Magnus Kjærhus Munk, der døde i en tragisk ulykke den 3. december.

Derfor har familien oprettet den såkaldte Magnusfonden, der skal sætte fokus på unges drikkevaner.

- Det hjælper mig med at bearbejde den sorg jeg har over min dreng. Samtidig vil jeg sætte fokus på, at det er fuldstændig meningsløst at dø på den måde, siger Joan Kjærhus, Magnus' mor.

17-årige Magnus Kjærhus Munk blev dræbt, da han efter en fest på Tornbjerg Gymnasium blev påkørt af et tog. Han faldt i søvn ved togskinnerne.

Magnusfonden har foreløbig kun til huse på Facebook, men den har fået en forrygende start.

- Det er meget overraskende, synes jeg. Jeg tænkte, hvis vi nu kunne samle 10.000 kroner, ville det være flot. Men nu har vi samlet 28.000 kroner, og der er over 2.000, der 'synes godt om' på Facebook, siger Magnus' storebror, Christoffer Kjærhus Munk.

Støttekoncert

Fonden har allerede begyndt sit arbejde.

En støttekoncert er ved at blive planlagt i samarbejde med spillestedet Posten i Odense.

Og så skal der udvikles en såkaldt App - en mini-program som kan downloades til smartphones. Den skal blandt indeholde numre på forældre.

Men først og fremmest handler fonden om, at der skal fokus på unges alkoholvaner.

- Det eneste jeg har skændtes alvorligt med Magnus om, der er hans måde at gå i byen på, hans måde at drikke på. Jeg vil gerne være med til at påvirke, at man som ung måske kan finde en anden måde at gå i byen på, hvor man ikke drikker så meget alkohol, siger Joan Kjærhus.

Hun ønsker sig også, at flere støtter op om Magnusfonden, så den kan vokse sig stor og gøre en forskel.

- At den bliver en vigtig brik i vores samfund, så vi kan være med til at præge samfundet med hensyn til, hvordan unge går i byen, hvordan de drikker og hvordan de kommer hjem.

Magnusfondens Facebookside

Oversigt

    Oversigt