I det fynske folks tjeneste

DF vil stoppe støtte til smalle film

02:44

Den fynske folketingspolitiker Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti lægger sig nu med store dele af den danske filmbranche.

1 af 2

Den fynske folketingspolitiker Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti lægger sig nu ud med store dele af den danske filmbranche.

Alex Ahrendtsen foreslår at kassen bliver smækket i for smalle kunstneriske film, som ingen alligevel gider se. Til gengæld skal brede folkelige film som for eksempel Far til fire-filmene have mere i offentlig filmstøtte.

- Film er fortrinsvis underholdning, og jo flere der går i biografen og ser en dansk film jo bedre, siger Alex Ahrendtsen.

Forhandlingerne om en ny politisk aftale om filmstøtte er ved at gå i gang. Dansk Folkeparti er først til at spille ud med et konkret forslag.

- I 2025 vil vi have, at 40 procent skal se en dansk film. I dag er det 30 procent, men det er ganske få film, der trække danskerne i biografen. Vi vil have flere af de film , som danskerne gider at se, i stedet for en eller anden kunsteksperimenterende film, siger Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkepartis forslag til filmstøtte lægger ikke op til at skære i den samlede filmstøtte på i alt 420 millioner kroner årligt, men det skal kun være muligt at søge støtte til film finansieret af private investorer.

Ved du noget? Så send os et tip