DF vil stoppe støtte til smalle film

Den fynske folketingspolitiker Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti lægger sig nu ud med store dele af den danske filmbranche.

Alex Ahrendtsen foreslår at kassen bliver smækket i for smalle kunstneriske film, som ingen alligevel gider se. Til gengæld skal brede folkelige film som for eksempel Far til fire-filmene have mere i offentlig filmstøtte.

- Film er fortrinsvis underholdning, og jo flere der går i biografen og ser en dansk film jo bedre, siger Alex Ahrendtsen.

Forhandlingerne om en ny politisk aftale om filmstøtte er ved at gå i gang. Dansk Folkeparti er først til at spille ud med et konkret forslag.

- I 2025 vil vi have, at 40 procent skal se en dansk film. I dag er det 30 procent, men det er ganske få film, der trække danskerne i biografen. Vi vil have flere af de film , som danskerne gider at se, i stedet for en eller anden kunsteksperimenterende film, siger Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkepartis forslag til filmstøtte lægger ikke op til at skære i den samlede filmstøtte på i alt 420 millioner kroner årligt, men det skal kun være muligt at søge støtte til film finansieret af private investorer.

Oversigt

    Oversigt