I det fynske folks tjeneste

Digital udvikling afhænger af lokale ildsjæle

Foto: Peter Clowes

Digital udvikling og hurtigt internet er grundvilkår, hvis landsbyer skal kunne trække nye beboere til. Men det kræver lokalt engagement fra lokale kræfter.

Ryslinge ligner en landsby som mange andre, men asfalten i byen gemmer på en fordel.

Under jorden løber der lange baner af fibernet, og de giver lynhurtigt internet til byens beboere. Formanden for Ryslinge Lokalråd, Gunnar Landtved, håber, at digitaliseringen kan gøre byen mere attraktiv for nybyggere og iværksættere. Først skal Ryslinge kåres til Årets Landsby 2017.

- Nu kom kriteriene, som vi synes, passer godt på Ryslinge. Så lokalrådet skal være med på, at vi går i brechen for at søge om at komme i betragtning, fortæller Gunnar Landtved.

Læs også Årets landsby 2017 skal være med på de digitale trends

Digitalisering er nødvendig

Ifølge seniorrådgiver ved Københavns Universitet Hanne Wittorf Tanvig, er hurtigt internet og digitalisering vigtigt, hvis lansbyer skal lokke nye beboere og erhverv til sig.

- Mange af de nye erhverv kan jo ligge i de danske landdistrikter forudsat, at der er IT af en betydelig kaliber, siger hun til TV 2 Fyn.

Hanne Wittorf Tanvig peger på, at beboerne i landsbyerne selv skal gå forrest for at gøre deres områder attraktive.

- De skal tage initiativ, gøre noget nyt, gøre noget spændende. Men også interessere sig mere for, hvad man skal leve af fremover, udtaler hun med henvisning til den digitale udvikling.

Det kræver lokale kræfter

I Ryslinge er det netop lokalrådet og formand Gunnar Landtved, der selv har taget initiativ til det nye internet. Og målet er da også at gøre byen mere appetitlig for folk, der kræver pådelige internetforbindelser.

- Det med branding er ikke Ryslinges stærke side, og det må vi se at gøre noget ved, siger Gunnar Landtved.

På onsdag stemmer lokalrådet i Ryslinge om at søge om titlen som Årets Landby 2017.

02:38

Hvert år kårer Landdistrikternes Fællesråd Årets Landsby. En titel, der her på Fyn tidligere er vundet af Bagenkop og Korinth. I år er temaet digitalisering - et tema, hvor Ryslinge håber, at de har en fordel.

Luk video

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.