I det fynske folks tjeneste

Dobbeltdrab på Langeland: Dommen falder i dag

Et nævningeting ved Retten i Svendborg afsiger torsdag middag dom i sagen om dobbeltdrabet på Langeland, som fandt sted i april sidste år.

Den 25-årige mand blev anholdt få timer efter dobbeltdrabet 17. april sidste år. Han blev sigtet for at have slået sin gravide ekskæreste på 23 og hendes nye 35-årige kæreste ihjel.

Læs også Politiet: Der er stadig masser af brikker der skal på plads

Dobbeltdrabet fandt sted ud for en adresse i Tranekær på Langeland 17. april sidste år klokken cirka 20.45 om aftenen.

Ifølge tiltalen påkørte den unge mand først parret med sin bil, hvorefter han skød den gravide ekskæreste i hovedet og i kroppen med et oversavet haglgevær. Derefter skød han også kvindens nye kæreste i ansigtet og i den ene arm.

Fælles barn på seks år

Dagen efter dobbeltdrabet oplyste politiets efterforskere, at parret blev dræbt, da kvindens ekskæreste kom for at aflevere deres fælles barn - en pige på seks år. Hun sad i bilen under skudepisoden.

Efterfølgende kørte den tiltalte hen til en kammerat på Langeland, som ringede til noget af hans familie i Svendborg, der kom og hentede ham.

Da de var på vej tilbage mod Svendborg med den formodede gerningsmand i bilen, blev de stoppet af politiet, som fandt et oversavet jagtgevær i bagagerummet. Herefter blev den 25-årige anholdt.

Læs også Dobbeltdrab på Langeland: - Der er tale om likvideringer

I grundlovsforhøret 18. april 2016 blev de spor, der var fundet på gerningsstedet, præsenteret. Ifølge redegørelsen blev skuddene afgivet med få centimeters afstand, måske med berøring fra geværmundingen.

Til politiet havde den 25-årige mand forklaret, at han følte sig ydmyget og chikaneret af ekskærestens nye kæreste, skrev netavisen fyens.dk efter grundlovsforhøret.

Ifølge politiet erkendte den 25-årige at have skudt, men han kunne ikke huske de nærmere detaljer om drabene.

Første retsdag var den 9. juni, og det forventes, at retten afsiger dom ved middagstid torsdag.

TV 2/FYN blogger live fra retsmødet- følg afsigelse af dommen her på TV2fyn.dk