Mødrehjælpen efterspørger donationer: Har du konfirmationstøj hængende i skabet?

Skab Event og Mødrehjælpen i Svendborg samler brugt konfirmationstøj ind, så nye konfirmander kan få glæde af det til et gratis event.

Konfirmation handler om at bekræfte sin dåb, men for mange unge handler det også om konfirmationstøj, transport fra kirken og dyre gaver. Alle ting, der kan gøre en konfirmation dyr, og som ikke alle familier har råd til.

Derfor har mødrehjælpen i Svendborg sammen med den svendborgensiske virksomhed Skab Event valgt at samle brugt konfirmationstøj ind, som økonomisk pressede familier kan få glæde af.

- Vi vil gerne give familier mulighed for at få for eksempel en god konfirmationskjole. Det er en dyr ting at skulle ud at købe, siger Dorthe Bang, der er formand for Mødrehjælpens lokalforening i Svendborg.

Skab Event og Mødrehjælpens indsamling skal ende ud i et event for kommende konfirmander og deres familier med fokus på genbrug og bæredygtighed.

Afhængig af donationer

Alle, der skal konfirmeres i 2022, kan ansøge om at deltage i eventet, men familier med færre økonomiske midler vil blive prioriteret, hvis der er mange ansøgere.

 - Vi vil gerne hjælpe familier med at finde inspiration i genbrugskonfirmationstøj og samtidig sætte fokus på det bæredygtige element ved genbrug. Konfirmationstøjet bliver oftest kun brugt denne ene dag, men har mange flere fantastiske stunder i sig, og kan i den grad genbruges, siger Luna Woer fra Skab Event.


Eventet er dog afhængigt af, at unge og voksne i Svendborg har lyst til at give en donation.

- Det er ikke bestemte krav for, hvem der kan søge, men vi sidder og kigger ansøgningerne igennem. Hvor mange ansøgere vi kan tage ind, beror jo selvfølgelig på, hvor meget tøj vi får, siger Dorthe Bang fra mødrehjælpen.

Hvad kan du donere?

Siden i går har Mødrehjælpen allerede modtaget en del konfirmationstøj, som kan gives videre til nye konfirmander.

Dorthe Bang er en af dem, der tager imod det brugte konfirmationstøj i Mødrehjælpen i Svendborg.
Dorthe Bang er en af dem, der tager imod det brugte konfirmationstøj i Mødrehjælpen i Svendborg.
Foto: August Sandberg

- Det er fine ting, vi får ind. Vi oplever faktisk, at folk tager rigtig godt imod det her, og vi regner med, at der bliver doneret meget, siger Dorthe Bang og fortsætter:

- Jeg håber, at rigtig mange unge mennesker på Sydfyn vil overveje, om ikke deres gamle konfirmationstøj skal ud at leve videre hos nogle andre.

Event med fokus på genbrug

Konfirmationseventet afholdes den 23. marts på Naturama i Svendborg. Her vil der blandt andet være fremvisning af genbrugstøjet, goodiebags til de kommende konfirmander, og styling-tips fra en lokal frisør.

- Vi vil gerne opfordre alle til at kigge deres klædeskabe igennem, om der hænger gamle konfirmationskjoler, jakkesæt eller skjorter, som kan få nyt liv på de kommende konfirmationsdage. Hvis tøjet og skoene alligevel samler støv i skabet, vil det gøre en kæmpe forskel for andre unge, hvis forældre ikke har råd til nyt tøj, siger Martine Rasmussen fra Skab Event.

Du kan aflevere konfirmationstøj i Mødrehjælpens butik på Klosterplads 10 i Svendborg. Fristen for at donere tøj er torsdag den 10. marts 2022. 


Oversigt

    Oversigt