Efter nyt stenkast: Nu kommer kameraerne

De første kameraer sættes op på motorvejsbroer til januar

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har besluttet, at 30 udvalgte vejstrækninger skal overvåges. 

Rigspolitiet oplyser, at der opstilles overvågningskameraer på motorvejsbroer fra januar 2018.

- Vi er i færd med at anskaffe kameraerne og forventer, at de første opstilles i januar 2018.

- Vi oplyser af taktiske grunde ikke, hvor de opstilles, lyder det i en meddelelse fra kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, Anders Frandsen.

I november bebudede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet skal kunne overvåge 30 udvalgte vejstrækninger med hemmelige kameraer.

Det sagde han, efter at bilister er blevet ramt af sten fra broer over de danske veje, blandt andet også på Fyn.

Men halvanden måned efter ministerens udmelding er kameraerne endnu ikke sat op, og onsdag blev der endnu engang kastet store sten fra motorvejsbroen Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissensbjerg. 

Onsdag lød det fra Rigspolitiet, at processen med at etablere overvågningen er i fuld gang, men man kunne ikke oplyse, hvornår de første kameraer forventes opsat.

Torsdag præciseres det dog, at de første kameraer forventes oppe til januar.
 
Vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi oplyste onsdag, at stenkastene bliver efterforsket i sammenhæng med flere lignende sager.

Blandt andet et alvorligt tilfælde fra august 2016, hvor en tysk families bil blev ramt af flere sten på mellem 9,5 og 30 kilo, der blev kastet ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej.

En 33-årig tysk mor omkom, og hendes 36-årige mand blev livsvarigt skadet, mens deres søn slap uskadt.

Foruden den fremtidige overvågning har borgmestrene i Assens og Odense efter en dialog med Fyns Politi besluttet, at der hurtigst muligt skal sættes lys op på to af motorvejens broer. 

 

Oversigt

    Oversigt