I det fynske folks tjeneste

Embedslæge siger stop

Tilsyn på plejehjem. Det er embedslægernes job, men deres tid går på transport.

Den ledende embedslæge i Region Syddanmark siger nu op i protest. Der mangler læger, og dem der er tilbage bruger arbejdstiden i bilen i stedet for at føre tilsyn med plejehjem.

Hver tredje læge mangler

Ledende embedslæge, Arne Poulstrup siger nu stop. Arbejdsforholdende i Embedslægeinstitutionen, der nu er flyttet til Ribe, er under al kritik.

Embedslægerne flygter, så der snart kun er otte læger tilbage til at dække hele den nye Region Syd. Det betyder, at der mangler en tredjedel af arbejdsstyrken.

- Men vi kan ikke få folk, og afstandene gør det til en umulig opgave, siger Arne Poulstrup til P4 Trekanten - DR i Vejle.

Konsekvensen er, at der mangler folk til at føre tilsyn med dag- og døgninstitutioner som fx plejehjemmene. Arne Poulstrup siger, at hvis man ikke kan skaffe læger, så må embedslægeinstitutionen i Ribe i sidste ende lukke.

Embedslægeinstitutionen flyttede til Ribe pr. 1. januar efter et forlig mellem Regeringen og Dansk Folkeparti om at flytte statslige institutioner i forbindelse med de nye regioner.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.