Eriksen: Jeg var med til VM i 2010 på en badebillet

Christian Eriksen er sulten efter igen at komme med til en VM-slutrunde. Denne gang som nøglespiller.

Christian Eriksen har været med til en VM-slutrunde for Danmark én gang tidligere i fodboldkarrieren.

Det var i Sydafrika i 2010, hvor Eriksen havde fået debut tidligere samme år og spillet tre venskabskampe op til VM-slutrunden.

Eriksen føler, at han var med på en badebillet, fordi han ikke havde spillet en eneste VM-kvalifikationskamp.

Alligevel var det en uforglemmelig oplevelse for den dengang 18-årige Ajax-spiller.

- Det var kæmpestort. Det gik ikke rigtigt op for mig i den periode, hvor alt var nyt og faldt i hak for mig. Jeg kom med til det ene og det andet meget hurtigt og meget tidligt.

- Jeg nåede ikke at få hele kvalifikationen med og fatte, hvor svært det egentlig er at komme med til et VM.

- Jeg var på en eller anden måde med på en badebillet, fordi jeg ikke havde spillet kampe i kvalifikationen, fortæller Eriksen.

Eriksen blev skiftet ind i stedet for Thomas Kahlenberg i to af kampene i det indledende gruppespil, som skuffende blev endestationen for Danmark.

- Det var fedt at være med, og jeg er stolt over at have været med til sådan en slutrunde allerede dengang.

- Og det er noget, jeg meget gerne vil prøve igen på en anderledes måde denne gang, siger Eriksen.

Morten Olsen, som var daværende landstræner, fik efter VM kritik for sin holdudvælgelse og for at satse for meget på flere af de rutinerede og ældre spillere.

Eriksen fortæller i dag, at han som alle andre spillere i VM-truppen gerne ville have startet inde og spillet mere, men mindre kunne også gøre det.

- Med den alder, jeg havde, var det stort i det hele taget at få nogle minutter.

- Det er syv år siden, og det har ikke nogen betydning nu. Men selvfølgelig ville jeg gerne have spillet mere. Det tror jeg, at alle ville. Om det havde ændret det helt store, kan jeg ikke svare på, siger Eriksen.

Tottenham-stjernen glæder sig blot til at føre Danmark til en ny VM-slutrunde, hvis det lykkes at vinde samlet over Irland i de to kommende VM-playoffkampe.

- Det ville være anderledes, fordi jeg har været med i hele kvalifikationen. Forhåbentlig kan vi vinde de to playoffkampe mod Irland, for så har vi også fortjent at være med til VM.

- Det vil blive et fedt udstillingsvindue for hele landet, siger Eriksen.

Danmark missede med Eriksen på holdet at komme med til VM i Brasilien i 2014, så denne gang skal det gerne ende med succes.

- Det vil være kæmpestort. Der er så få VM-slutrunder, og jeg ved, hvor svært, det er at nå dertil. Det har vi mærket før, og nu er vi i en situation, hvor det er alt eller intet.

- Det handler om at sparke den ind eller ved siden af. Vi går selvfølgelig efter at sparke den ind og komme med til VM og vise os frem som land.

- Med alt det potentiale og de talenter, vi har i truppen, så vil det være en kanon platform, lyder det fra Eriksen.

Danmark spiller den første af to kampe mod Irland på lørdag i Parken.

Oversigt

    Oversigt