EU-millioner til syddansk forskning

Et to-årigt forskningsprojekt skal give et syddansk bud på mulighederne for at skabe vækst og teknologisk innovation på regionalt niveau. Projektet har udspring i det nuværende Sønderjyllands Amt, men kommer til at omfatte hele den kommende syddanske region, Syddansk Universitet og fynske virksomheder.

Europæisk samarbejde

Projektet til 3,7 millioner kroner indgår i samarbejde med regioner i en række andre EU-lande, bla. Frankrig, England og Tyskland.

Det syddanske bidrag bliver at finde metoder til at bedømme offentlige institutioners indsats for vækst og fremme af innovation og at lave fremtidige strategier på området.

- Resultaterne af projektet vil fortælle hvad der gøres rigtigt og hvad der gøres forkert og dermed give mulighed for at gøre indsatsen bedre. Det kan føre til en styrkelse af innovationsindsatsen i hele den kommende Region Syddanmark, siger Carl Holst, Amtsborgmester i Sønderjyllands Amt.

På sigt kan det føre til øgede investeringer i regionen og flere højteknologiske arbejdspladser.

Hele regionen med

Pengene til projektet er søgt af og udbetalt til Sønderjyllands Amt, fordi der skal en eksisterende instans til for at søge. Og Region Syddanmark eksisterer ikke endnu.

- Men det ligger i kortene, at projektet omfatter hele den kommende region, siger Morten Kröger fra Sønderjyllands Amts kontor i Bruxelles.

Han påpeger, at Syddansk Universitet i Odense er regionens største og at mange højteknologiske virksomheder ligger i Odense-området.

- Så Fyn indgår naturligt i projektet, siger han.

Oversigt

    Oversigt