Ex-lokalformand gør ondt på Dansk Folkeparti

Den nu tidligere lokalformand Jens Halds udtalelser om flygtninge falder ikke i god jord hos Dansk Folkepartis top

Jens Hald havde ikke lyst, den delte partisekretæren i Dansk Folkeparti. Efter i fællesskab at have besluttet, at Jens Hald ikke længere er partiets formand i Nyborg klappede de begge i. En møgsag, sådan må sagen betegnes, hvor Jens Hald på facebook har langet ud efter Venligboerne, endda sammenlignet deres hjælp til flygtninge med den hjælp enkelte danskere gav til tyskerne under anden verdenskrig.

Udover et farvel til formandsposten må Jens Hald også forvente at Politiet kontakter ham. Venligboerne føler sig truet af formuleringen om at de, som "tyskerpigerne" under anden verdenskrig, skal klippes skaldet. Derfor har Venligboerne valgt at melde Hald til Politiet.

"Samtidig taler vi med politiet om, hvordan vi skal gribe det an i forbindelse med vores arrangementer. Om vi skal skærpe sikkerheden eller andet," forklarer Venligbo i Nyborg Matilde Louise Svanegaard.

I modsætning til andre markante mennesker i Dansk Folkeparti er Jens Hald, endnu, ikke røget helt ud af partiet. Noget der undrer folketingsmedlem Karsten Hønge, der ofte er i klinch med Dansk Folkeparti i jagten på at blive Danmarks socialt ansvarlige parti.

"Det er utroligt at Dansk Folkeparti vil dække over nogle så hadefyldte holdninger, som vi har set her. Det gør billedet af Dansk Folkeparti krakelerer lidt. Det her viser jo, at de helt i toppen af partiet mener sådan nogle holdninger er acceptable. Holdninger, der er båret af en ting, had til andre mennesker," siger Karsten Hønge.

Ifølge Ritzau overvejer Jens Hald i øjeblikket sin fremtid i Dansk Folkeparti.

Oversigt

    Oversigt