I det fynske folks tjeneste

Færre indbrud med fri heroin

Lægeordineret heroin kan få en positiv effekt på antallet af indbrud i Odense.

Mandag begyndte en ordning med lægeordineret heroin i Odense. Det kan betyde færre indbrud, viser erfaringerne fra København.

Selv om kun fire narkomaner i Odense i øjeblikket er med i ordningen, så kan fynboerne forvente færre indbrud i den kommende tid. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Torben Ballegaard, der er leder af misbrugsklinikken Valmuen i København, spår, at brugerne næsten omgående vil ændre adfærd.

- Det er ikke usædvanligt, at en heroinbruger skal skaffe mellem 50.000 og 60.000 kroner om måneden for at finansiere sit forbrug. Det sker oftest gennem kriminel aktivitet eller prostitution. Men efter at vi har haft 11 brugere i behandling i lidt over en måned, så har de fleste lagt de aktiviteter bag sig, siger Torben Ballegaard til Fyens Stiftstidende.

Også politiet i Odense vil spændt følge udviklingen.

- Nu ved vi jo ikke, om de fire misbrugere, det handler om, har betalt deres forbrug med kriminel aktivitet. Men i det omfang de har, så slipper vi formentlig for det nu, siger chefpolitiinspektør John Jakobsen til Fyens Stiftstidende.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.