I det fynske folks tjeneste

Fond dropper Fylla

Udviklingsfonden Værftet med base i Ærøskøbing, har besluttet at droppe forsøget på at overtage Fyns Amts lejrskoleskib, Fylla. Årsagen er manglende tillid til amtspolitikerne.

Fond opgiver at overtage lejrskoleskibet, Fylla

Kan ikke forvente fair play

Bestyrelsen i Udviklingsfonden Værftet besluttede søndag at opgive planerne om at overtage lejrskoleskibet, Fylla, når Fyns Amt bliver nedlagt til nytår.

- Vi har mistet tilliden til politikernes mulighed for en meningsgivende håndtering af processen. Vi finder ikke længere at der er belæg for at forvente fair play. Ejheller at det er Fyllas ve og vel der er afgørende i sagen, hedder det i en pressemeddelelse.

Flere om budet

Udviklingsfonden Værftet har tidligere to gange været indstillet til at overtage Fylla, men begge gange har amtets Undervisnings- og Kulturudvalg trukket afgørelsen tilbage.

Dels fordi andre har meldt sig interesserede i at overtage skibet. Dels på grund af tvivl om økonomien i den fremtidige drift hos Udviklingsfonden, som bla afhænger af støtte fra de Sydfynske Kommuner.

De nye interessenter er Firmaet Sailorlife A/S, Svendborg og senest Odense Kommune.

Endelig kan amtet vælge at lade staten overtage skibet. I forbindelse med kommunalreformen er staten forpligtet til at videreføre det i fire år - den løsning, mandskabet på Fylla foretrækker.

De mener, det giver størst sikkerhed for at skibet fortsætter som lejrskoleskib, mens de frygter at private vil se større fordel i at bruge det til chartersejlads med turister.

Fyns Amt udsatte i sidste uge sagen endnu en gang, da Odense Kommune meldte sig på banen.

Nu har fonden fået nok. Bestyrelsen betegner amtets udsættelse af sagen for utålelig.

- Vi ønsker ikke at deltage i dette cirkus længere, skriver de i en pressemeddelelse.

Udviklingsfonden Værftet er en almennyttig fond med det formål at iværksætte beskæftigelses- praktik- og uddannelsestilbud til unge med særlige vanskeligheder.