I det fynske folks tjeneste

Forsvarer: Skandale at betjente går fri

Hvordan skal borgere kunne stole på politiklagesystemet, når betjente bag ulovlig anholdelse frifindes med et stempel ved et skrivebord, spørger advokat.

02:10

Forsvarsadvokat Klaus Ewald kalder statsadvokatens administrative frifindelse af to fynske betjente for skandaløs.

1 af 2

Forsvarsadvokat Klaus Ewald er ikke i tvivl om, hvordan han skal betegne statsadvokatens administrative frifindelse af fynske betjente, der i 2008 gennemførte en ulovlig anholdelse af hans nu 25-årige klient, Mazen Ismail.

- Det er skandaløst og giver mig en rigtig dårlig smag i munden, siger han.

Østre Landsret har afgjort, at betjentenes anholdelse af Ismail i oktober 2008 var ulovlig, og Klaus Ewald har derfor anmeldt politifolkene for vold og for at lyve i retten. En anmeldelse som statsadvokaten nu har afvist at føre for retten.

- Når landsretten har erklæret anholdelsen ulovlig, så burde betjentene da også skulle stå til ansvar i retten. Når det hele bliver lagt ned med en skrivebordsafgørelse, så underminerer det troværdigheden i hele klagesystemet, siger Klaus Ewald.

Statsadvokaten har også tidligere afvist kritik af betjentene i sagen, før landsretsdommen gjorde det nødvendigt at granske anholdelsen på ny.