Forsvarer: Skandale at betjente går fri

Hvordan skal borgere kunne stole på politiklagesystemet, når betjente bag ulovlig anholdelse frifindes med et stempel ved et skrivebord, spørger advokat.

Forsvarsadvokat Klaus Ewald er ikke i tvivl om, hvordan han skal betegne statsadvokatens administrative frifindelse af fynske betjente, der i 2008 gennemførte en ulovlig anholdelse af hans nu 25-årige klient, Mazen Ismail.

- Det er skandaløst og giver mig en rigtig dårlig smag i munden, siger han.

Østre Landsret har afgjort, at betjentenes anholdelse af Ismail i oktober 2008 var ulovlig, og Klaus Ewald har derfor anmeldt politifolkene for vold og for at lyve i retten. En anmeldelse som statsadvokaten nu har afvist at føre for retten.

- Når landsretten har erklæret anholdelsen ulovlig, så burde betjentene da også skulle stå til ansvar i retten. Når det hele bliver lagt ned med en skrivebordsafgørelse, så underminerer det troværdigheden i hele klagesystemet, siger Klaus Ewald.

Statsadvokaten har også tidligere afvist kritik af betjentene i sagen, før landsretsdommen gjorde det nødvendigt at granske anholdelsen på ny.

Oversigt

    Oversigt