Ny udvikling i eftersøgning: Forsvaret mener at tysk sejler er faldet overbord allerede fredag

Forsvaret har lørdag formiddag gang i en stor eftersøgning efter en tysk sejler, der formodes at være faldet overbord fra sin sejlbåd fredag aften.

Opdatering
Clock10. aug 2019, kl. 14:56
Forsvarets Operationscenter fortæller, at de stadig er i gang med eftersøgningen, og at der endnu ikke er spor af den tyske sejler. Området, de leder i, strækker sig fra Langeland og helt ned mod den nordtyske kyst.

To helikoptere og syv skibe fra både det danske og tyske beredskab leder lørdag formiddag efter en tysk sejler, der formodes at være faldet overbord fredag aften.

Det fortæller vagthavende befalingsmand hos Forsvarets Operationscenter, seniorsergent Peter Franzen, over for TV 2/Fyn.

Den tyske sejlers båd drev lørdag formiddag på grund ved Bagenkop, og nu har Fyns Politi været ombord på båden, hvor de blandt andet har undersøgt sejlbådens sikkerhedsudstyr.

- Vi havde en formodning om, at han er i skibets redningsflåde, men nu tyder det på, at han er faldet overbord - nok allerede fredag aften. Det peger det mere og mere i retning af, siger seniorsergent Peter Franzen.

Han fortæller, at den tyske sejler, der kommer fra Kiel og var på vej fra Marstal og hjem mod Tyskland, er en erfaren sejler.

- Højst sandsynligt - og det håber vi på - har han vest på. Det er han kendt for, siger Peter Franzen, der forklarer, at manden har sejlet mange gange i dansk farvand.

Kan ligge længe i vandet

Den vagthavende befalingsmand fortæller, at vejret og årstiden er til mandens fordel, hvis han skulle vise sig at ligge i vandet.

- Det er forholdsvist fornuftigt rent temperaturmæssigt. Med almindeligt tøj og vest på kan man ligge længe i vandet på grund af havtemperaturen, siger seniorsergenten.

Eftersøgningen har bevæget sig fra Bagenkop, hvor båden er drevet i land, og længere mod syd. I øjeblikket er to helikoptere og syv skibe i færd med at lede efter den forsvundne tyske sejler, og eftersøgningen nærmer sig nu tysk farvand.

- Vi har en af vores egne helikoptere, en tysk helikopter, tre tyske både, tre danske både og et af forsvarets skibe i gang. Så vi er massivt til stede, siger Peter Franzen.

Oversigt

    Oversigt