I det fynske folks tjeneste

Fremtidens turister vil på økologisk ferie

Foto: Morten Grundholm

Den sydfynske udviklingsorganisation Naturturisme I/S vil sætte fokus på økologisk og bæredygtig turisme. Hotelkæde har taget hul på omstillingen.

På Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg er den økologiske og bæredygtige tankegang i fuld gang. 

Minimun 30 procent af maden er økologisk. Solcellerne på taget skal på sigt skabe så meget energi, at hotellet er selvforsynende, og krav om bæredygtighed til leverandører og underleveradører skal opfyldes.

- Vi mener, at vi er med til at tage et ansvar. Vi tager et ansvar for os selv, hoteller, videre drift, levedygtighed, ansatte og ikke mindst vores gæster. Men vi har jo også en verden at tage vare på, fortæller Jan Larsen, hoteldirektør hos Sinatur Hotel Storebælt.

Han er én af to gæster som skal holde et oplæg til Naturturisme I/S' møde. Her skal han blandt andet fortælle om, hvilke tiltag hotelkæden har taget for at skåne miljøet. Og ikke mindst hvorfor.

En "grøn" strategi er gået fra "nice to have" til "need to have"

Birthe Linddal, fremtidsforsker

Jan Larsen håber, at han til oplægget kan starte en debat.

- Jeg håber, at jeg kan få lov til at stille nogle spørgsmål eller sætte det lidt i perspektiv, og så kan vi få en god diskussion, siger Jan Larsen.

Ifølge Nina Brandt Jacobsen, projektleder hos Naturturisme I/S, er det vigtigt at udvikle turismen på en bæredygtig måde. Men selvfølgelig handler det også om andet.

- Der er et stort marked i udlandet, når det kommer til økologisk og bæredygtig turisme. Samtidig giver det også god mening at tjene på turister, som jo er et stort vækstområde, forklarer Nina Brandt Jacobsen.

Til mødet skal også fremtidsforsker Birthe Linddal holde oplæg. Hun har et klart budskab for turistvirksomheder.

- Hvis ikke man har en "grøn" strategi for sin virksomhed, har virksomheden ingen fremtid. En "grøn" strategi er gået fra "nice to have" til "need to have", udtaler Birthe Linddal. 

03:53 Luk video

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.