Fyns Amt vinder international miljøpris

Natur- og Vandmiljøafdelingen i Fyns Amt har vundet den internationalt anerkendte miljøpris, The 2004 Swedish Baltic Sea Water Award.

-

Natur- og Vandmiljøafdelingen i Fyns Amt har vundet den internationalt anerkendte miljøpris, The 2004 Swedish Baltic Sea Water Award.

Miljøafdelingen i amtet får prisen for sit unikke arbejde for at overvåge og dokumentere udviklingen i vandmiljøet på Fyn og for sit nationale og internationale arbejde for vandmiljøet i resten af Østersøen og i EU.

Lederen af miljøafdelingen, Jørgen Dan Petersen, fik overbragt nyheden om prisen af den svenske minister for Internationalt Udviklingsarbejde, Carin Jämtin.

- Det er virkelig en stor ære for amtet og et stort skulderklap til amtets dygtige miljømedarbejdere, der i mere end 30 år har arbejdet kompromisløst for sikre et godt vandmiljø, ikke alene på Fyn, men også i resten af Østersø-regionen, siger afdelingschef Jørgen Dan Petersen fra Fyns Amt. 

Amtets øverste chef glæder sig også over prisen, og Jan Boye mener, at det må få indflydelse på regeringen planer om at ændre den offentlige sektor.

- Hvis vi også i fremtiden skal sikre, at Danmark har et miljøarbejde, der er kvalificeret til at hente internationale priser, så er det nødvendigt, at de kommende regioner fortsat får et ansvar for miljøet i et samarbejde med staten og kommunerne. For det er vigtigt, at indsatsen planlægges og koordineres regionalt og tildeles de nødvendige ressourcer, med folkevalgte som ansvarlige, siger amtsborgmester Jan Boye(K).

Det er det svenske internationale vandmiljøinstitut, Stockholm International Water Institute, der uddeler prisen, og afdelingen på Fyn var indstillet til prisen  af Danmarks Miljøundersøgelser.

Prisen består af 100.000 svenske kroner, et diplom og et kunstværk i krystal.

Oversigt

    Oversigt