I det fynske folks tjeneste

Fynsk bredbånd er Danmarks dårligste

01:54

1 af 2

Fyn er et teknologisk u-land, når det kommer til bredbåndsdækning og adgang til fibernet. Nu vil Region Syddanmark gøre noget ved den dårlige forbindelse.

Nye tal fra Aalborg Universitet viser, at kun 3 ud af 10 fynboer har adgang til fibernet. Til sammenligning surfer 7 ud af 10 borgere i Syd- og Sønderjylland på det hurtige internet. Faktisk er Fyn det område i Danmark med den dårligste dækning af fibernettet.

Og den dårlige forbindelse er ved at være rigtig frustrerende for de fynske brugere.

- Alting bliver bare så besværliggjort, og man bliver betragtet som uprofessionel, når tingene ikke bare virker, siger Anette Andersen fra Svindinge.

Og det er ofte, at Anette Andersens forbindelse ikke virker, men hendes historie er langt fra enestående. Det står sløjt til med udrulningen af fibernet på Fyn.

- Fyn er generelt bagud, når vi ser på udviklingen og udrulningen af fibernettet. I Svendborg har det lokale elselskab lagt rigtig meget fiber ud, men bortset fra det, er der lang vej, for at det resterende Fyn når regeringens mål, siger Michael Jensen, der er leder for Center for Netværksplanlægning på Aalborg Universitet.

Den langsomme udrulning på Fyn får nu formanden for Region Syddanmark til at reagere.

- Jeg vil hurtigst muligt indkalde kommuner, energiselskaber og teleselskaber for at finde ud af, hvad vi kan gøre i fællesskab for at lave en plan, så vi får fibernet og bredbånd ud i hjørnerne på Fyn, siger formand Carl Holst til TV 2/FYN.

Ved du noget? Så send os et tip