I det fynske folks tjeneste

Fynske borgmestre protesterer på Christiansborg

Seks fynske borgmestre kørte tirsdag i samlet flok til protestmøde i København.

Seks ud ad de ti fynske borgmestre troppede i dag op på miljøministerens kontor for at protestere over, at Fyn bliver forbigået i en ny landsdækkende udviklingsplan.

Det er regeringens nye landsplanredegørelse, der kortlægger landets gunstige vækstområder, som borgmestrene protesterer over.
Ifølge redegørelsen skal investeringerne lægges i Østjylland, Trekantsområdet og på Sjælland, hvorimod Fyn helt forbigås.

Alle ti fynske borgmestre har skrevet under på en protest, fordi de frygter, at Fyn vil blive glemt i fremtidige investeringer. Det kan blandt andet gå ud over Syddansk Universitet eller udvidelsen af den vestfynske motorvej.  

Tilfreds med ministermøde

Seks af de fynske borgmestre med Jan Boye i spidsen mødte i dag personligt op med protesten hos miljøminister, Troels Lund Poulsen.
Ministeren ville dog ikke garantere nogen ændringer i udviklingsplanen.

- Nu har vi jo haft det ude i en høringsrunde, og jeg vil da helt klart kigge nærmere på den fynske protest, siger Troels Lund Poulsen til
TV 2/FYN.

Selvom der ikke blev givet nogen garantier, var det dog en tilfreds borgmesterflok, der tog tilbage til Fyn efter mødet. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.