I det fynske folks tjeneste

Gamle brønde skal væk

De gamle brønde skal væk.

En brønd som denne skal sløjfes.

1 af 2

Gamle brønde og drikkevandsboringer truer vores drikkevand. Det har fået en gruppe fynske vandværker til at gå i aktion.

Problemet er, at gamle brønde og boringer kan lede forurening direkte ned til drikkevandet.
- En brønd er et åbent sår ned til vandet, og derfor skal vi have gjort noget ved det. Det er ikke økonomien, der skal afgøre, hvor mange vi skal sløjfe, så derfor betaler vi for det, siger Arne Svendsen, som er driftschef i Odense Vandselskab, til TV 2/FYN.

Truslen fra de gamle brønde har nemlig fået de tre største private vandværker i Odense Kommune - Tarup, Næsby og Søhus, der sammen med Odense vandselskab har etableret selskabet "Samarbejdende Vandværker på Fyn" - til at komme med et tilbud. De tilbyder nu at betale udgiften for at sløjfe brønden hos private husejere i særligt truede områder.

En udgift, der normalt vil være på mellem 8.000 og 20.000 kroner. Samtidig vil der efter sløjfningen blive udført oprydning og etablering af området i et rimeligt omfang.

"Samarbejdende Vandværker på Fyn" skrev i efteråret ud til 300 husstande, og 30 meldte tilbage, at de havde en gammel brønd.  Den store succes gør, at de "Samarbejdende Vandværker på Fyn" nu har udvidet området og har sendt breve til yderligere 250 husejere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.