I det fynske folks tjeneste

Gammelt køkken i ny indpaking

Nyborgs kommunale storkøkken, Svanedammen, mistede masser af kunder, da de for to år siden gik fra varm mad med daglig udbringning til frisk-fra-køl. Nu vil de genopfinde sig selv.

Nyborgs borgmester, Erik Christensen, afslørede torsdag navn og logo på kommunens 'nye' storkøkken.

1 af 2

Torsdag var der dømt charmeoffensiv i køkkenet, hvor Nyborgs borgmester, Erik Christensen offentliggjorde både nyt navn og logo til den kommunale madordning.

Madhuset bliver navnet på køkkenet, og de ældre bliver lokket med "friske østfynske køkkenpiger, der har et godt tag i gode danske traditionelle retter med et strejf af årstidens frugt og grønt", som det hedder på kommunens hjemmeside.

Der vil blive flere grønsager, og så vil det meste kød blive langtidsstegt for bedst at bevare smag og saft.

De ældre droppede kølemaden
Køkkenet laver mad til Nyborg Kommunes plejecentre, og til de ældre, der ønsker mad bragt direkte til hoveddøren. Det fik 225 i 2010, mens maden stadig var frisklavet og varm ved levering. Men da det sidste år blev besluttet at lave nedkølede færdigretter med ugentlig levering faldt antallet til 170.

Med Madhuset og det nye koncept drømmer køkkenet om at kunne vende den udvikling.

- Vi håber da på, at vi kan få vores gamle kunder igen. Vi synes, vi laver nogen rigtig gode retter, siger funktionsleder, Ida Skjold Andersen.

Siden køkkenet gik fra at lave varm til kold mad i 2010 er der blevet fyret ti i køkkenet, således at der i dag er 17 personer ved gryderne.