I det fynske folks tjeneste

Gennembrud for filmturisme på Sydfyn

01:57

1 af 2

Den oscarbelønnede film "Hævnen" hitter i Tyskland, og det udnytter Sydfyn nu til at trække tyske turister til med et helt nyt og anderledes turistfremstød.

Hver gang en tysker køber en DVD med Susanne Biers oscarbelønnede film, får de et tre minutter langt portræt af Sydfyn med i købet.

- Tyskerne kommer hele paletten rundt om Sydfyns herligheder, fortæller marketingschef Jørgen S. Bay-Kastrup fra Syddansk Turisme
 
Det er et unikt samarbejde mellem  Syddansk Turisme, Film Fyn og den tyske filmdistributør, der har banet vej for den sydfynske turistfremstød på DVD?en.

- Det er første skridt på vej mod at etablere noget filmturisme og binde film- og turistbranchen sammen og skabe nye muilgheder. Vi håber at turisterne vil gå i filmens fodspor og se de steder filmene er optaget, siger Julie Lindegaard, der er udviklingschef i Film Fyn.

I flere andre lande har turistbranchen haft stor succes med at markedsføre optagelsessteder fra film.

Turistfremstødet i Tyskland er foreløbig det eneste af sin art, men hos Syddansk Turisme håber man at ideen kan vokse.

- Hævnen har også succes i USA, og i fremtiden vil Film Fyn forhåbentlig skabe nye filmsucceser, så vi håber at vi kan udvide muligheden for at markedsføre Sydfyn via film i fremtiden, siger Jørgen S. Bay-Kastrup.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.