Glem det: Svært at låne penge til hus på landet

Det er vanskeligt at få lån i banker og realkreditinstitutter, hvis man vil købe hus på landet. Det skal der gøres noget ved, mener Venstre, der har kaldt minister Carsten Hansen i samråd på Christiansborg.

Hvorfor kan man ikke låne?

Her skulle han blandt andet forklare, hvad han vil gøre for at der kan blive bedre muligheder for at låne penge så man kan bosætte sig i landdistrikterne.

- Alt for mange borgere, virksomheder og institutioner oplever, at man ikke kan låne penge til selv sunde projekter. Det er stærkt kritisabelt, og det skal der gøres noget ved, så vi kan få sat gang i aktiviteter, vækst og beskæftigelse, og få lavet nogle arbejdspladser, siger Venstres fynskvalgte folketingsmedlem, Erling Bonnesen til TV 2/Fyn.

I dialog med bankerne

2310 Carsten

Minister Carsten Hansen understregede at ministeriet er i løbende dialog med blandt andre realkreditrådet og bankerne, og at det faktisk er blevet lettere at låne penge nu end for et par år siden.

- Det er altså ikke kun i vores landdistrikter, at man har svært ved at låne, det er i hele landet. Og vi kan se i den opgørelse vi har sendt til udvalget, at mellemkommunerne har det lidt sværere end vores landdistrikter, forklarer By-, Bolig- og Landdistriktsministeren.

Carsten Hansen afviser dog ikke, at der også er svære vilkår i landdistrikterne - eller i daglig tale, udkantsdanmark:

- Der er ingen tvivl om, at det rammer hårdt, fordi vi har mistet så mange arbejdspladser her, siger han.

Oversigt

    Oversigt