I det fynske folks tjeneste

Her får du Fyns bedste vaffelis

Du skal en tur til Kerteminde, hvis du vil smage Fyns bedste vaffelis, viser afstemning på tv2fyn.dk.

Foto: Vaffelhuset

En sprød vaffel, kæmpestore kugler is, softice, drys, guf, syltetøj og en flødebolle på toppen.

Sådan lyder opskriften på en klassisk gammeldags vaffelis, og sådan én kan du få mange steder på Fyn (se kortet i bunden af artiklen). 

Læs også Her får du Fyns største og dyreste is

TV 2/FYN bad seerne og læserne om at stemme på det fynske ishus, der laver den bedste gammeldags vaffelis. Med omkring 4.000 afgivne stemmer er der ingen tvivl: Fyns bedste vaffelis får du hos Vaffelhuset i Kerteminde, der har fået 39 procent af stemmerne.

- Friskbagte vafler fra morgen til aften. De sidder og bager dem foran én, når man træder ind. Det dufter så fantastisk godt i hele Kerteminde, når de har åbent. Isen er i top. Altid fyldt op og med en masse forskellige smagsvarianter is, skriver Lea Lee Andersson fra Kølstrup.

Store kugler is

I afstemningen på tv2fyn.dk kunne der stemmes på seks fynske ishuse. Iskioskerne var forinden blevet udvalgt af brugerne på TV 2/FYNs Facebook-side.

- De, der siger andet end Vaffelhuset i Kerteminde, må aldrig have været der. Intet slår den lækre friskbagte vaffel. Isen er jo den samme overalt. De er i øvrigt heller ikke nærige med isen, skriver Sanne Jardino fra Nyborg.

Hos Vaffelhuset i Kerteminde koster en “Kerteminde Special” med tre kugler, drys og flødebolle med 150 gram softice oven på 55 kroner.

Andenpladsen gik til Skovgrillen i Middelfart, der snuppede hver femte stemme - foran Langesø Vaffelhus på tredjepladsen.

- Skovgrillen i Middelfart har den bedste guf, jeg nogensinde har smagt. Og lækker is. Vaffelhuset i Kerteminde laver de bedste vafler, men til gengæld har de den kedeligste is, fortæller Carina Lyngholm Rasmussen.

De bedste ishuse på Fyn

1. Vaffelhuset i Kerteminde (39 procent)
2. Skovgrillen i Middelfart (21 procent)
3. Langesø Vaffelhus (17 procent)
4. Ishuset ved Skovsøen i Odense (10 procent)
5. Vaffelhuset i Rudkøbing (8 procent)
6. Skovtrolden i Svanninge Bakker (5 procent)

De seks ishuse i afstemningen er udvalgt af brugerne på TV 2/FYNs Facebook-side.

På kortet kan du se, hvor på Fyn du finder den nærmeste iskiosk, der sælger gammeldags vaffelis.