I det fynske folks tjeneste

Hjalleseskolen på kant med loven

Undevisningsministeriet undersøger i øjeblikket, om det er lovligt at udvælge elever til eliteidrætsklasser.

Der er nemlig frit skolevalg i Danmark, og det betyder, at elever frit kan vælge en folkeskole i bopælskommunen, hvis der er plads.

Der er typisk 2-3 gange så mange elever, der søger eliteidrætslinjerne, som der er plads til. Hvis det er de dygtigste elever, der udvælges, så kan det være i strid med folkeskoleloven.

- Det er stærkt problematisk og kritisabelt, at man skal søge om optagelse, siger formanden for Læreforeningen i Odense, Anne-Mette Kæseler Jensen, til Politiken.

Hjalleseskolen reklamerer for eliteidrætslinjen med budskabet "Det er morgendagens stjerner, der optages i klasserne!" Og selvom både Team Danmark og skolerne er yderst tilfredse med klasserne, så frygter Læreforeningen, at optagelseskrav også breder sig til andre uddannelser.

- Hvilken type folkeskole er det, hvor nogen kan blive optaget, og andre får afslag ud fra nogle kriterier om dygtighed?, spørger Anne-Mette Kæseler Jensen.

Udover Hjalleseskolen har 17 øvrige folkeskoler status som idrætsskoler, og modtager støtte fra kommunerne gennem Team Danmark.

Undervisningsministeriet forventer en afklaring om 4-6 uger.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.