I det fynske folks tjeneste

Hjerneskadeforening: Et mirakel

På bare tre måneder er hjerneblødningen forsvundet efter behandling med stamceller.

Det er intet andet end et mirakel, lyder det fra Hjerneskadeforeningen Fyn. En patient med en hjerneblødning er blevet rask efter behandling med stamceller.

Blot tre måneder

OUH er med i det revolutionerende forsøg med at behandle patienter med hjerneblødninger med stamceller fra en rask. Det foregår i Hannover, og her er der allerede kommet et banebrydende resultat.

En mandlig patient fik en hjerneblødning, der gav ham store mén, men efter blot tre måneder og behandling med stamceller er han nu tilbage på sit arbejde og fungerer helt normalt.

Det resultat glæder de sig over i Hjerneskadeforeningen Fyn og håbet er nu, at det bliver muligt for andre herhjemme at få samme behandling:

- Det vil jo være et mirakel, som man næsten ikke tør tænke på. Det er jo fantastisk og det ville det være for vores medlemmer, siger formanden Lise Christiansen.

Når mor bliver syg

I følge Lise Christiansen rammer hjerneblødninger ofte unge, og det kommer til at gå ud over hele familier, når en mor pludselig bliver ramt.

- De skal måske leve i 30 år med de mentale og fysiske vanskeligheder, som er kommet efter en hjerneblødning. Og hidtil har der jo ikke fra lægeverdens side været de store behandlingsmuligheder, når man har haft en hjerneblødning, så man fyldes virkelig med håb, siger Lise Christiansen.

Hjerneskadeforeningen Fyn

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.