I det fynske folks tjeneste

Høj puls og masser af bank!

1 af 9

Vale Tudo og Ultimate Fighting - er en fysisk krævende kampsport. En sport, hvor store stærke mænd, der elsker at kæmpe mod hinanden, ramler sammen i et bur. Vi har fulgt Peter Kirkegaard i tiden op til FighterGalla 6 i Odense sidste weekend.

Selv om det så slemt og brutalt ud, slap Peter med en tur på skadestuen hvor han fik 5 sting. Derefter tog han byen med vennerne.

Se bilederne og indslaget.

Fakta om Vale Tudo

Vale Tudo går også under betegnelsen Mixed Martial Arts (MMA)

Mixed Martial Arts Historie
År 648 før Jesus Kristus fødsel blev sporten Pankration (Græsk og betyder "rå power"), en blanding af boksning og brydning introduceret til de Olympiske lege. Sporten blev den mest populære event i de Olympiske lege. Stående slag var almindeligt, men størstedelen af Pankration kampene blev afgjort på gulvet, hvor låse og slag var tilladte.

Modern Mixed Martial Arts
Morderne MMA har sine rødder i No Rules (Vale Tudo) turneringer, som blev ekstreme populære I Brasilien fra 1925 og frem. Sporten fik sit gennembrud i 1993, gennem Ultimate Fighting Championship (UFC).

MMA fik sin start i Danmark i 1998, da Carl Otto Knudsen startede den første Shootfighting klub i København. I dag er der over 15 MMA klubber i Danmark og mellem 300-500 udøvere af sporten.
Og sporten vokser dag for dag.

Kilde: fightergalla.dk

fightergalla.dk

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.