I det fynske folks tjeneste

Hver femte valgsted forsvinder

Der bliver færre steder at stemme på Fyn

Hver femte valgsted på Fyn bliver nu nedlagt i forbindelse med Folketingsvalget. Det er især i de mindre byer, hvor der ikke længere kan stemmes i det lokale forsamlingshus eller på skolen.

Middelfart halverer antallet

Ved Folketingsvalget i 2005 var der i alt 208 afstemningssteder i Fyns Storkreds. 41 af valgstederne bliver nu nedlagt, det viser en gennemgang TV 2/FYN har lavet.

Middelfart er den fynske kreds, hvor der nedlægges flest valgsteder.

Kredsene er ændret siden sidste valg. Men i det tilsvarende område, som er Middelfart og Nordfyn kommuner, var der tilsammen 42 afstemningssteder, hvor vælgerne kunne sætte deres kryds i 2005. 25 af de valgsteder forsvinder nu, mens 17 bevares og så etableres der syv nye.

Svendborg og Faaborg også med

I Svendborg-kredsen lukkes der i alt ni valgsteder i de to tidligere landkommuner Gudme og Egebjerg, mens selve Svendborg og Langeland ikke bliver berørt.

I Faaborg-kredsen nedlægges syv afstemningssteder inden for den ny Faaborg-Midtfyn kommune. 

Reformer lægger op til ændringer

Siden sidste valg er der både blevet færre kommuner, som en konsekvens af kommunal-reformen. Samtidig er valgkredsene ændret både i antal og geografisk.

Det er de nye storkommuner, der fastsætter antallet af valgsteder og hvilke områder de skal dække. Det har været ventet at mange kommuner ville benytte tidpunktet til af skære i antallet af valgsteder.

Assens, Nyborg, Ærø og Kerteminde kommuner ændrer ikke  noget i forbindelse med dette valg.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.