Ingen fynske vindere hos Danske Ølentusiaster

Lørdag blev der holdt generalforsamling i foreningen Danske Ølentusiaster i Odense. Men der var ingen hæder til de fynske bryggerier.

-


Masser af medlemmer var mødt op på Dalum Landbrugsskole i Odense for at kåre årets øl

Lørdag blev der holdt generalforsamling i foreningen Danske Ølentusiaster i Odense. 400 af foreningens over 10.000 medlemmer var kommet fra nær og fjern for blandt andet at overvære kåringen af årets bedste øl-nyhed på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Den hæder gik sidste år til et af landets mindste bryggerier - nemlig fynske Refsvindinge. Men i år går prisen til et af verdens største bryggerier Carlsberg og øllen Christmas Ale.

Foreningen Danske Ølentusiaster blev stiftet på værtshuset Carlsens Kvarter i Odense for seks år siden. Alene sidste år meldte 4000 nye ølnydere sig ind i foreningen.

Danskernes interesse for øl vokser og vokser og det har bryggerierne fundet ud af. Alene sidste år kom der knap 100 nye øl på markedet- mod 60 året før.

Årets bryggeri blev også kåret ved generalforsamlingen og også her vandt Carlsberg. Kun et enkelt fynsk bryggeri nåede med i finalerunden - det var Bryggeriet Vestfyen i Assens.

Oversigt

    Oversigt