Ishockeyspiller fortæller retten om høj puls i voldssag

Offer turde ikke selv anmelde overfald i ligakamp i Frederikshavn til politiet. Døjer med hjernerystelse.

En ishockeyspiller fra Frederikshavn White Hawks fortæller fredag i Retten i Hjørring, at han var frustreret og havde en høj puls, da han slog en modspiller, som lå ned på isen.

Episoden fra kampen mod Odense Bulldogs 20. september har helt usædvanligt ført til en straffesag mod den 23-årige Kristian Jensen. Tiltalen handler om vold. 

I forvejen er han blevet straffet efter sportens egne regler. Karantænen løber frem til 1. december.

Godt 30 tilhørere er mødt frem til sagen. En videooptagelse afspilles flere gange. Derfor genlyder retslokalet af larmen fra kampen i Iscenter Nord i Frederikshavn. Man hører dybe dunk fra tommer, klapsalver og hujen.

Høj puls 

Inden Kristian Jensen slog den liggende Lucas Bjerre Rasmussen, havde han været udsat for crosschecking af en af Rasmussens holdkammerater. Det er et ureglementeret slag eller kraftigt skub med staven.

- Det gjorde ondt, fortæller Jensen, som derfor havde en batalje med modspilleren. Derefter blandede Rasmussen sig, lyder forklaringen.

- Han angreb mig bagfra, siger den tiltalte om årsagen til, at han gik løs på Lucas Rasmussen.

Senioranklager Torben Kauffmann Sørensen vil vide, hvorfor han lagde Lucas Bjerre Rasmussen ned.

- Fordi jeg er sur. Først har jeg fået de slag nede bag målet, og så får jeg det næste slag. Ens puls er maks, så der sker noget.

Opdagede ikke at hjelmen røg af 

Lucas Rasmussens hjelm var røget af, da Jensen tildelte ham et slag i hovedet. Men det var Kristian Jensen ikke klar over, forklarer han.

- Når jeg opdager det, stopper jeg. 

- Det er svært at forstå, hvis man ikke er sportsmand og ikke har prøvet det, men når pulsen er oppe, opdager man ikke alt, forklarer han.

Odense-spiller husker intet 

Lucas Bjerre Rasmussen afhøres også. Liggende på en båre blev han bragt bort fra kampen i september. Han var bevidstløs.

Han kan stort set intet huske om episoden, viser det sig. 

- Hvorfor er det væk for dig, spørger senioranklageren.

- Nok på grund af det, der skete bagefter, siger Lucas Bjerre Rasmussen.

Se episoden fra 20. september her

Han fik hjernerystelse, kraniebrud i højre tinding, bøjede ribben, blodsprængning i højre øje og et blåt venstre øje, lyder det.

Først forleden var han på isen for at spille kamp igen.

- Jeg blev nødt til at gå ud mellem 2. og 3. periode på grund af kvalme og ondt i hovedet, siger han.

Anmeldte ikke selv episoden

Lucas Rasmussen anmeldte ikke selv sagen til politiet. Han frygtede blandt andet at blive mødt af kulde af andre spillere i sporten.

- Jeg var stadigvæk rimeligt groggy, da politiet spurgte mig. Og så tror jeg også, det kan komme tilbage til én inde på isen. Jeg vil gerne fortsætte med at spille ishockey, siger han.

Kristian Jensens forsvarer, Jens Christian Christensen, spørger også, om han mener, at sagen burde være endt i retten.

- Det ved jeg faktisk ikke.

Dommer Jeanette Thørholm Andersen og to domsmænd ventes senere fredag at afgøre, om Kristian Jensen har overtrådt straffeloven. Han nægter sig skyldig.

 

 

Oversigt

    Oversigt