I det fynske folks tjeneste

Khattab: Indvandrere bør til eksamen i demokrati

Medhat Khattab vil have indvandrere til demokratieksamen.

Indvandrere uden dansk statsborgerskab bør igennem en eksamen i demokrati, før de får lov at stemme til lokalvalg, så klar er udmeldingen fra det tidligere medlem af byrådet i Svendborg Medhat Khattab.

Den tidligere politiker, der selv stammer fra Egypten, spørger i en pressemeddelelse:

- Bliver jeg antidemokratisk, når jeg foreslår, at ikke vestlige indvandrere ikke skal have ret til at stemme til kommunal- og regionsvalg før de består en demokratieksamen ?

I modsætning til folketingsvalg skal man ikke være dansk statsborger for at stemme til lokalvalg, her skal man blot have haft bopæl i Danmark i tre år.

Når Medhat Khattab skal forklare sit forslag, så henviser han blandt andet til den aktuelle diskussion i Odense, hvor to muslimske byrådsmedlemmer lagde kraftig afstand til et forslag om, at der skal undervises i homoseksualitet i folkeskolen.

-... det værste er, når vi får nogle politikere med indvandrerbaggrund, som ikke lever op til de danske demokratiske værdier, som vi har oplevet i Odense med nogle politikere eller kandidater til det kommende valg og deres udtalelser om homoseksuelle, siger Medhat Khattab.

Medhat Khattab medvirker i Debat med Buch torsdag aften, hvor vi spørger, om de danske partier giver for lidt eller for meget plads til religiøse særstandpunkter hos deres kandidater.

Ved du noget? Så send os et tip