I det fynske folks tjeneste

Kim Larsen skabte folkefest, fik sig en smøg og sluttede med fællessang

Kim Larsen spillede en række af sine største hits, inden han tog sig en smøg og slukkede med "Langebro". Noget nær perfekt koncert, skriver anmelderne om det odenseanske band.

Foto: Helle Arensbak

Foto: Sune Jørgensen

1 af 2

Et af de helt store navne på årets Tinderbox, Kim Larsen & Kjukken, gik på scenen torsdag aften i Tusindårsskoven.

Der var i forvejen store forventninger til hjemmebanefavoritten Kim Larsen, der med sit odenseanske band Kjukken leverede et sikkert sæt med det ene velkendte pophit efter det andet. 

Læs også Den store Tinderbox-quiz: Ved du mere om musik end dine venner?

Ifølge flere gæster på de sociale medier sørgede den tidligere Gasolin-forsanger for at skabe en folkefest med hits som "Jutlandia", "De smukke unge mennesker", "Rabalderstræde", "Sømand ombord" og den nye single "Nostalgi". 

- Kongen af Danmark, skriver Björgvin Guðjónsson på Instagram. 

Han sluttede sættet med klassikeren "Midt om natten", der er fra albummet af samme navn som blev solgt i mere end en halv million eksemplarer - det i øvrigt mest solgte album nogensinde i Danmark.

Publikum begyndte så småt at forlade den røde scene i Tusindårsskoven, men Kim Larsen vendte kort tid efter tilbage med sin stok i den ene arm og en smøg i den anden. 

Igen satte han sig til rette i sin stol, tog et par hiv af smøgen og afsluttede derefter koncerten med Gasolin-klassikeren "Langebro". 

Det spillede Kim Larsen på Tinderbox

Sæt:

Haveje
Dagen før
Kom igen
Christianshavns Kanal
Moder Jord
Sømand ombord
Perron Gare du Nord
De smukke unge mennesker
Hvad mon de siger?
Sirenesangen
Køb bananer
Nostalgi
Jutlandia
This Is My Life
Susan Himmelblå
Rabalderstræde
Midt om Natten

Ekstranummer: 

Langebro

The king of Denmark...Kim Larsen ;) #tinderbox17 #tinderbox #weemad #mitodense #hygge

A post shared by WeeMad Design (@weemad) on

Anmelderne har dagen derpå rost Kim Larsen & Kjukken for koncerten på Tinderbox. Jyllands-Posten skriver, at Kim Larsen "viste klasse".

- I sin hjemby gav Kim Larsen sammen med sit stærke backingband en mindeværdig koncert med masser af klassikere og fællessang, lyder det i anmeldelsen fra Jyllands-Posten. 

Fyens Stiftstidende kalder Tinderbox-koncerten "noget nær perfekt". 

- Tænk sig, at en sang om at sælge bananer kan få 30.000 mennesker til at gå i ekstase. Der var optræk til det under sirenesangen, men det er under "Køb bananer", det sker. Øjeblikket, hvor man ved, at nutid, fortid, fremtid og slideguitar smelter perfekt sammen, skriver avisen, der har givet Odense-bandet fem ud af seks stjerner.