Konservative: Hjerteaftale skal ændres

De Konservative i Regionsrådet melder sig nu også i rækken af partier, der ønsker aftalen med med et private Hjertecenter Varde ændret.

På hjerteafdelingen på Odense Universitetshospital er der tomme senge og operationsborde, mens Region Syddanmark henviser hjertepatienter til det private hjertecenter i Varde.

Men torsdag kunne TV2/FYN fortælle, at et flertal i regionsrådet vil sikre hjerteafdelingen på Odense Universitets Hospital.

OUH skal være fyrtårn

De Konservative har nu bedt om en orientering på det næste FU-møde i Regionsrådet.

- For os er det vigtigt, at vi i det nye supersygehus i Odense samler kompetencer på alle specialer, således at det bliver et reelt fyrtårn for hele regionen, siger Lasse Krull, fra De Konservative.

- De private sygehuse kan glimrende være et supplement til de offentlige, men er der uhensigts-mæssigheder ved den nuværende kontrakt med Varde Hjertecenter, bør vi tage det op når den nuværende kontrakt udløber, siger Lasse Krull.

Lasse Krull forklarer også, at regionen ikke dengang kontrakten med Hjertecenter Varde blev indgået kunne forudse det problem, som nu er opstået med ledige kapacitet på OUH.

Vigtigst er det at vi kan fastholde kompetencerne og specialet indenfor vores region.

På dagsordenen i april

Sagen vil blive sat på dagsordenen i regionsrådet i april.

Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og nu også De Konservative støtter en ny aftale, der sikrer, at hjerteafdelingen på OUH får patienter nok, inden der henvises patienter til Hjertecenter Varde.

Oversigt

    Oversigt