I det fynske folks tjeneste

Kort ventetid på OUH

03:06

1 af 2

Ventetiden på skadestuen på Odense Univesitetshospital er næsten halveret det sidste år.

Ventetiden i Region Syddanmarks skadestuer falder, så man i gennemsnit skal vente under en halv time. Det skriver Jydske Vestkysten.

I hele regionen var ventetiden i 2011 i gennemsnit 41 minutter, mens det i januar 2012 er faldet til et gennemsnit til 24 minutter. Specielt skadestuen i Odense har fået ventetiden til at falde.

For et år siden skulle patienter vente i lidt over en time, mens det er faldet til blot 21 minutter. Odense er altså gået fra at være et af stederne med længst ventetid til nu at kunne prale med kort ventetid.

Helene Vestergaard er afdelingschef for Planlægning og udvikling i Region Syddanmark, og hun forklarer den faldende ventetid med, at der er kommet politisk opmærksomhed på problemet, og at man har organiseret arbejdsgangene.

- Man har omstruktureret sig så der er kommet sygeplejersker i front ved visiteringen, og du har fået noget mere lægepersonale på i de timer, hvor der er flest borgere der kommer til skade, siger formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen.

Hvis man har en smartphone kan du downloade applikationen 'Akuthjælp'. Så kan man altid følge med i hvor lang ventetiden er på skadestuen.

Ved du noget? Så send os et tip