Kræftens Bekæmpelse støtter PROPA

PROPAS kampagne for at blive tjekket for prostatakræft bliver kritiseret fra både eksperter og politikere. Men alligevel er der fuld opbakning fra Kræftens Bekæmpelse, som arbejder tæt sammen med PROPA.

PROPA deler hjemmeside med Kræftens Bekæmpelse, som er en tæt samarbejdspartner. Hos Kræftens Bekæmpelse bakker man PROPA op.

- Man kan altid diskutere, hvor nuanceret man skal være i en kampagne, men vi har et fantastisk godt samarbejde med PROPA og bakker deres arbejde op, siger direktør for Kræftens Bekæmpelse, Arne Rolighed, til TV2/FYN.

Alligevel mener både eksperter og politikere, at Kræftens Bekæmpelse burde interessere sig for, hvad deres tætte samarbejdspartner foretager sig.

- Når man som Kræftens Bekæmpelse nyder en enorm troværdighed blandt befolkningen, har man en pligt til at oplyse både om fordele om ulemper ved en kræftbehandling. I det her tilfælde overspiller Kræftens Bekæmpelses samarbejdspartner fordelene og underspiller ulemperne, siger folkesundhedsforsker John Brodersen til TV2/FYN.

- Det her er da også farligt for Kræftens Bekæmpelse, for når PROPA?s kampagne er så useriøs, stiller man jo også spørgsmål til, hvad der ellers foregår på området. Og det har Kræftens Bekæmpelse jo ingen glæde af, og derfor synes jeg da, man skal få ryddet op i egne rækker, udtaler sundhedsordfører Lone Dybkjær.

Selvom Kræftens Bekæmpelse støtter PROPA?s kampagne, vil man ikke tage ansvaret for indholdet.

- Nej, det kan vi ikke. PROPA er en selvstændig forening, som vi respekterer meget og har et ligeværdigt samarbejde med, slutter Arne Rolighed.

Oversigt

    Oversigt