Krag garanterer Annette Vilhelmsen toppost

Annette Vilhelmsen kommer til at spille en "fremtrædende rolle", selv hvis hun taber, lover Astrid Krag.

Der er ministerrokade og nye ordføreransigter på vej, hvis Astrid Krag bliver ny formand for SF.

Hvordan taburetterne præcis skal fordeles, vil hun ikke løfte sløret for, men et er sikkert: Modstanderen Annette Vilhelmsen får en prominent placering.

- Hvis jeg vinder, skal Annette spille en fremtrædende rolle i SF, for det tror jeg vil være den bedste måde at samle partiet på, skriver Astrid Krag i et svar til Ritzau.

Ritzau har spurgt hende, hvad hun gerne vil udrette i sine første 100 dage som SF-formand, i fald hun vinder.

Og det, hun gerne vil måles på, er, om hun evner at samle partiet, og at Annette Vilhelmsens støtter føler sig hørt, skriver hun.

- Og så vil jeg vigtigst af alt måles på, at folk oplever et SF, der er optaget af de problemer og udfordringer de slås med, frem for interne diskussioner, skriver Astrid Krag.

En minister, der ikke behøver frygte for sin post med Astrid Krag ved roret, er udenrigsminister Villy Søvndal.

- Jeg har tidligere sagt at jeg gerne ser Villy Søvndal fortsætter, det løfte agter jeg at holde. Han er en fremragende udenrigsminister, og jeg tror, det vil bidrage til at sikre kontinuiteten, skriver Krag.

Annette Vilhelmsen vil derimod ikke garantere Villy Søvndals ministerpost.

Hun har til gengæld svaret, at der er plads til, at den tabende part kan blive minister, hvis hun vinder valget. Dermed er der lagt op til, at Astrid Krag kan beholde sin post som sundhedsminister.

Uanset hvem af de to, der vinder afstemningen blandt SF's medlemmer, kommer der til at ske udskiftninger på ministerholdet.

Den sædvanligvis velinformerede journalist Hans Mortensen fra Weekendavisen har tidligere kunnet fortælle, at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) formentlig må forlade regeringen, hvis Krag bliver formand.

Desuden har gruppeformand Pernille Vigsø Bagge meddelt, at hun stiller sin post til rådighed, så den også indgår i den ledelseskabale, den nye formand skal lægge.

Oversigt

    Oversigt