Krag støtter Søvndals Hizb-ut Tahrir-kritik

Krag går i kødet på Vilhelmsen: En formand for SF skal ikke gå i dialog med antidemokratiske grupper.

De radikale muslimer i Hizb-ut Tahrir er ved at blive et tema i kampen om formandsposten i SF. Astrid Krag kritiserer nu sin modkandidat til formandsposten i SF for at undsige en af de mest markante udmeldinger under Villy Søvndals tid som SF-formand.

Det drejer sig om Søvndals meget omtalte "Gå ad helvede til" henvendt til den islamistiske organisation Hizb-ut Tahrir tilbage i 2008.

- Sådan ville jeg i hvert fald aldrig sige. For jeg mener grundlæggende, at man skal møde folk med respekt, siger Annette Vilhelmsen til Altinget.dk.

Hun mener i stedet, at man skal tage en dialog med Hizb-ut Tahrir. Og det udløser kritik fra Astrid Krag.

- Jeg er dybt uenig med Annette Vilhelmsens forslag om en dialog med Hizb-ut Tahrir. En organisation, der vil knægte kvinders rettigheder og slås for et religiøst diktatur, siger Astrid Krag til Ritzau.

- Jeg vil hjertens gerne bruge mine kræfter på at snakke med de forvirrede unge der er tiltalt af radikal islam. Det synes jeg er meget vigtig opgave, men jeg synes ikke SF's formand skal gå i dialog med en anti-demokratisk gruppe som Hizb-ut Tahrir, siger Astrid Krag.

Hun sammenligner det med at gå i dialog med nazister eller andre antidemokrater.

- De skal bekæmpes med argumenter og folkelig mobilisering, og vi skal bruge al vores energi på de unge, der risikerer at blive suget op af de fundamentalistiske grupperinger, ikke på dialog med Hizb-ut Tahrir, siger hun.

Spørgsmål: Betyder det, at vendingen "gå ad helvede til" var velvalgt?

- Ligesom mange mennesker med minoritetsbaggrund der er kommet hertil på flugt fra religiøse tosser og mange andre danskere i øvrigt, synes jeg, det var befriende, at Villy sagde, som han gjorde, siger Astrid Krag.

Oversigt

    Oversigt