I det fynske folks tjeneste

Kritik af fynsk smørrebrød

Siden restauratør, Jakob Elkjær, fra Middelfart overtog restaurant Grøften i Tivoli er det lykkedes at bevare stemningen og den hurtige servering, men smørrebrødet er ikke i top, skriver Børsen.

Børsens Ole Troelsø var spændt på, hvordan ejerskiftet på Grøften har påvirket en af Tivolis institutioner, da han aflagde besøg.

Han kunne konstatere, at den særlige stemning på stedet er intakt, og silden blev serveret 11 minutter efter bestilling.

Men standarden på smørrebrødet er han ikke helt tilfreds med.

Silden var for blød og for sød, ligesom karrydressingen også lænede sig i retning af det søde.

Rugbrødet var lidt tørt på undersiden, hvilket Ole Troelsø tilskriver, at det er blevet smurt på forhånd, da restauranten kan have hundredevis af gæster i timen.

Tatarmaden bar også præg af, at have stået parat, for den var tofarvet, når man skar i den, men det smagte frisk nok. De tilhørende sorte fiskeæg smagte ifølge anmelderen ikke ret godt. 

Fiskefilet´en smagte ikke af ret meget og salatbladet, der fulgte med, var råddent i kanten.

Alligevel gled retterne ned:

- Hvis det er stemningen og den hurtige ekspedition og gammeldags smørrebrød, man søger, er Grøften fortsat et godt valg, skriver Ole Troelsø.

Han nævner også, at det skal tages i betragtning, at Grøften ikke er en gourmetrestaurant, men en uhyre travl storrestaurant, der årligt serverer 30 ton skipperlabskovs og omsætter for omkring 80 millioner kroner.

Grøften blev overtaget af Jakob Elkjær i april 2016. Indtil da var han indehaver af Restaurant Fænøsund og Fænøsund Marina i Middelfart.

Ved du noget? Så send os et tip