I det fynske folks tjeneste

Kronprins til fly-konference i Odense

Kronprins Frederik og Boeing skal diskutere førerløse fly i Odense. Til maj danner Odense rammen om en stor europæisk konference om ubemandede fly.

Kronprins Frederik og Boeing skal diskutere førerløse fly i Odense. Til maj danner Odense rammen om en stor europæisk konference om ubemandede fly.

Odense bliver i maj vært for en stor europæisk luftfartskonference, som skal bane vejen for Fyn som center for forskning, udvikling og testflyvning med ubemandede fly.

Kronprins Frederik åbner konferencen, som Udvikling Fyn A/S, Odense Lufthavn, Danish Export Association og Integra står bag.

Udviklingen af førerløse fly vokser

Udviklingen af førerløse fly i disse år vokser eksplosivt, og er Odense arbejder på at blive nordeuropæisk centrum for forskere, producenter og underleverandører i den gryende industri.

I efteråret gennemførte Boeing en række testflyvninger med ubemandede fly i Odense Lufthavn, SDU og andre lokale partnere forsker i brug af førerløse fly til civile og forsvarsmæssige formål, og i maj danner Odense rammen om en stor europæisk konference om ubemandede fly.

Potentiale i Odense Lufthavn

- Vi ser de ubemandede fly som et stort vækstområde, som er interessant og rummer store potentialer både forretningsmæssigt og indenfor forskning. Derfor er det meget interessant for Odense at blive midtpunkt og få lov til at vise vores potentiale frem, siger stadsdirektør Jørgen Clausen, der som formand for bestyrelsen i Odense Lufthavn er med til at arrangere konferencen sammen med blandt andre Udvikling Fyn A/S.

Kronprins Frederik åbner konferencen, og som en af mange talere vil Boeings europæiske forskningsdirektør Francesco Escarti deltage.

Han var sammen med et team af Boeing-medarbejdere i Beldringe i efteråret for at teste et førerløst fly og roste i den forbindelse faciliteterne.

- Industrien er ved at være moden nu, men i Europa mangler man det centrum, som kan danne netværkene og samle indsatsen, så vi bliver i stand til at konkurrere med USA, som satser massivt på de ubemandede fly i disse år, siger Jørgen Clausen, som i februar var inviteret til en stor Boeing- konference i København.

Konferencen finder sted 29. til 31. maj i Odense Congres Center, i Odense Lufthavn og på Bramstrup Gods. Arrangørerne forventer, at flere hundrede branchefolk vil deltage.

Læs mere