I det fynske folks tjeneste

Lærerformand forundret over skoleudspil

Humlehaveskolen er én af de skoler i Odense, der er truet af lukning

Danmarks lærerforeningsformand i Odense er dybt forundret over udspillet til den ny skolestruktur.

Fredag kom det frem at Børne- og ungeforvaltningen i Odense Kommune har udarbejdet et oplæg, der opererer med syv skolelukninger i Odense.

Forslaget er lavet på baggrund af dalende elevtal, men formanden for lærerne i Odense kan alligevel ikke forstå det drastiske udspil.

- Jeg er dybt forundret over at der er syv skolelukninger i spil. En prognose, der siger at elevtallet falder med 800 over otte år, kræver ikke syv skolelukninger, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.

I følge udkastet skal Lumby Skole, Humlehaveskolen, Spurvelundsskolen, Ejbyskolen, Skt. Klemmensskole, Tornbjerg Skole og Højstrupskolen lukke. Samtidig skal de ældre klasser samles på en række overbygningsskoler.

- Jeg forstår ikke at man kaster alle skoler igennem det her. Man lukker skoler og man saver en del skoler over på midten. Der er intet forskningsmæssigt belæg for at det skulle give en bedre skole, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.

Lærerforeningsformanden frygter, at politikerne har andre motiver end en ny struktur med bedre kvalitet.

- Jeg er dybt bekymret for at det her i virkeligheden er en besparelsesrunde, og om man i virkeligheden er ude på at se hvor billigt kan man gøre det her, og det synes jeg vi har krav på at vide, inden vi skal i gang med den her debat, siger hun.

Børne- og Ungerådmand, Stina Willumsen(SF), har ikke ønsket at kommentere planerne i dag.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.