I det fynske folks tjeneste

Landbrug & Fødevarer: Dan Jørgensen skal fortætte vækstlinjen

02:04

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer forventer, at Dan Jørgensen fortsætter hvor Karen Hækkerup slap.

1 af 2

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer forventer, at den nye fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil fortsætte, hvor hans forgænger slap, og have samme fokus på vækst i hele fødevaresektoren.

- Vi byder Dan Jørgensen velkommen som ny fødevareminister. Dan Jørgensen har stor viden om både landbrug og fødevareområdet. Det samlede fødevareerhverv både håber og forventer, at Dan Jørgensen er parat til at fortsætte den vækstdagsorden for vores erhverv, som både hans forgænger og statsministeren har lagt sporene ud for, siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Der ligger mange store opgaver foran den nye fødevareminister med både opfølgning på vækstanbefalingerne i regeringens egen Natur- og Landbrugskommission, herunder en helt ny målrettet miljøregulering.

Helt aktuelt med en vækstplan for fødevareerhvervet, der skal være med til at sikre, at der kan blive produceret flere svin, mere mælk og korn og flere minkskind herhjemme.

- Landmændene og fødevarevirksomheder er klar til at bidrage til at skabe vækst i Danmark. Det har vi store muligheder for, da vores varer er efterspurgte i hele verden på grund af vores høje kvalitet og fødevaresikkerhed. Men det kræver, at vi begynder at regulere landbruget på en helt ny måde, så det er den faktiske påvirkning af miljøet, der afgør, om produktionen kan udvides, og ikke gammeldags skrivebordsregler, siger Martin Merrild.

Ved du noget? Så send os et tip