I det fynske folks tjeneste

Lange bilkøer: Vejdirektoratet vil undersøge maratonløb

Dette års Lillebælt Halvmarathon fandt sted lørdag d. 7. maj.

Lørdag betød Lillebælt Halvmarathon kø og store forsinkelser for bilisterne på motorvejen. Nu vil vejdirektoratet undersøge konsekvenserne ved løbet.

Lang kø, ventetid, forsinkelser og så endda med solskin uden for ruden. Der er ikke noget at sige til, at det var træls for bilisterne ved Lillebæltsbroen lørdag, da et spor i hver sin retning var spærret på broen, så halvmaratonløberne kunne komme over. 

Nu vil Vejdirektoratet se nærmere på de konsekvenser, maratonet har for trafikken. For i lørdags var der mere kø, end de havde forventet, mens motionsløbet stod på. 

Læs også Billeder fra Lillebælt Halvmarathon: Kan du finde dig selv?

Ifølge Søren Carlsen Kjemtrup, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet, er det blevet populært for de store løb at afvikle arrangementerne på ruter, som ellers er forbeholdt bilister. 

- Vi oplever i disse år, at der er et stigende ønske om at bruge de danske motorveje og broer til motionsløb, siger han i en pressemeddelse. 

- Mange motionsklubber vil gerne afvikle deres løb i naturskønne omgivelser henover de store broer. Det skal imidlertid kunne ske på en måde, hvor trafikanterne forstyrres mindst muligt. Vi oplevede lange køer på begge sider af Den Nye Lillebæltsbro i forbindelse med halvmaratonløbet i lørdags, og derfor underkaster vi nu årsagerne en nøjere granskning, siger han. 

I pressemeddelsen skriver Vejdirektoratet, at det endnu er for tidligt at sige, om forsinkelserne i lørdags betyder, at løbet ikke får tilladelse fremover.

- Nu bliver vi først nødt til at se nærmere på årsagerne til de trafikale forsinkelser, siger Søren Carlsen Kjemtrup.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.