I det fynske folks tjeneste

Lindø med i udvikling af miljørigtig skibsfart

Danske virksomheder, rederier og forskningsinstitutioner inden for Det Blå Danmark vil gøre indsats for klimaet og miljøet. Lindø-værftet er med i projektet.

Under overskriften 'Green Ship of the Future' tager de involverede virksomheder et stort skridt for at nedbringe udledningen af CO2 og begrænse forurening fra skibe.

Deltagerne er A.P. Møller-Mærsk A/S, MAN Diesel A/S, Aalborg Industries A/S, Odense Staalskibsværft A/S, FORCE Technology, Dansk Center for Maritim Teknologi og Søfartsstyrelsen.

- Green Ship of the Future er endnu et eksempel på, at regeringen tager udfordringen op på klima- og miljøområdet. Vi er her gået sammen med virksomheder og forskning om at tilføre fornyet energi til at udvikle klima- og miljørigtige løsninger i den maritime verden, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

- Vi lever op til visionen om at være Europas førende søfartsnation og går forrest i arbejdet med at sikre, at dansk skibsfart bliver endnu mere klima- og miljøvenlig, siger Bendt Bendtsen.

Visionen er at udvikle miljø- og energieffektive teknologier, som skal nedbringe emissioner fra skibsfarten. Det skal ske ved, at konkrete forsknings- og innovationsprojekter knyttes sammen under titlen Green Ship of the Future.

Resultaterne af samarbejdet i 'Green Ship of the Future' bliver en vigtig del af det udstillingsvindue, som skabes for dansk erhvervsliv i forbindelse med Klimakonferencen i 2009.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.