Lønaftale for 650 sosu-assistenter og hjælpere på plads

Efter længere tids strid har Faaborg-Midtfyn Kommune indgået forlig med fagforeningen FOA om 650 sosu-assistenter og hjælperes lønforhold.

Torsdag aften indgik Faaborg-Midtfyn Kommune og fagforeningen FOA et forlig, der sikrer, at ingen af kommunens 650 sosu-assistenter og hjælpere kan gå ned i løn, hvis de udfører det samme arbejde.

Som led i aftalen tilfører kommunen en million kroner ekstra i lønmidler til området.

- Vores udgangspunkt i denne sag var, at ingen, som fortsat har samme arbejdsmønster, går ned i løn. Det er vi kommet igennem med, og det er vi rigtig glade for, skriver Louise Brandstrup der er sektorformand i FOA Sydfyn i en pressemeddelelse.

Kommunen har ønsket at ændre på sosu-assistenternes og hjælpernes funktionstillæg, hvilket fik medarbejderne til at frygte, at de kunne komme til at gå ned i løn, selvom de udførte det samme arbejde.

Men den frygt har torsdagens forlig sat en stopper for.

Souschef i Sundhed og Omsorg i Faaborg-Midtfyn Kommune, Allan Christiansen, er tilfreds:

- Vi er rigtig glade for, at vi nu har fået en aftale på plads, som skaber ro på området. Aftalen sikrer, at vi nu får et moderne lønsystem, der er lettere at gennemskue, ruster os til fremtiden og er med til at sikre en række højt prioriterede indsatser på ældre- og sundhedsområdet. Det gavner både medarbejdere og borgere, og det er vi meget tilfredse med.

Forliget sparer også kommunen og fagforeningen en tur i Arbejdsretten, hvilket ville blive næste skridt, hvis de ikke var blevet enige.

Oversigt

    Oversigt