I det fynske folks tjeneste

Mand druknet under dykning

En 44-årig mand druknede søndag eftermiddag da han dykkede ved Søbadet i Middelfart.

En 44-årig mand druknede søndag under et dyk ved Søbadet i Lillebælt.

En dykning i Lillebælt gik galt søndag eftermiddag. En erfaren dykker med mange dyk bag sig fik problemer, mens han befandt sig under havoverfladen.

- Der blev ringet 112, og vi var på stedet få minutter senere, men der var dykkeren erklæret død efter forsøg på genoplivning, fortæller vicepolitikommissær Jørn Fischer fra Fyns Politi.

Manden var ude at dykke ved Søbadet sammen med andre dykkere, og der intet der tyder på, at der er tale om andet end en ulykke.

- Der er intet, der indikerer, at der skulle være foregået noget kriminelt. Vi har sikret os mandens dykkerudstyr; dragt, flasker, mundstykke og regulator, for at se, om der skulle være fejl på noget af det, siger Jørn Fischer.

Ifølge Jørn Fischer var den 44-årige en erfaren dykker med over 100 dyk bag sig. Manden kommer fra Holbæk, og retsmedicinere skal nu undersøge, om manden er druknet af helbredsmæssige årsager.

- Det er selvfølgelig det, vi er interesserede i, og vi venter på obduktionsrapporten, fortæller Jørn Fischer.

Mandens makker har forklaret, at han kunne se at der var noget galt, da de befandt sig 14-15 meter under havoverfladen på et planlagt dyk på 25 meter. Han blev bjerget op, men da var det for sent at redde manden.

Søbadet i Lillebælt er et populært sted for dykkere, fordi der er dybt. Men der er meget strøm, og derfor er det et krævende sted at dykke.