I det fynske folks tjeneste

MARINEREDE SILD

-

-

3-4 store, udvandede spegesildefileter

3dl eddike

ca. ¾ - 1 ½ dl sukker efter smag

3-4 skalotteløg el. 1 alm. løg

8 hele allehånde

1-2 laurbærblade

20 hele peberkorn

1 spsk. tørret dild


pynt: tynde løgskiver

tilbehør: groft rugbrød, smør.


Skyl og tør spegesildfileterne godt med køkkenrullepapir.

Smag på sildene, hvis de er meget salte, så læg dem i koldt vand 2-4 timer,? skift evt. vandet ud 1-2 gange.

Kog mariaden sammen af eddike og sukker efter smag, skiveskårede løg og

krydderier i ca. 5 min. Hæld marinaden i en skål og lad den blive kold. Skær

sildefileterne i passende stykker og læg dem i marinaden. Dæk skålen med låg/folie og sæt sildene i køleskabet 2 døgn.

Ved du noget? Så send os et tip